Zwerfkatten op de tuin

Katje

Verwilderde- en zwerfkatten op het complex

Op vragen van leden hoe om te gaan met verwilderde- en zwerfkatten op het complex willen wij u de volgende richtlijnen geven. Wanneer u een dergelijke kat op uw tuin aantreft dient u zelf actie te ondernemen. Het bestuur acht zich niet verantwoordelijk voor de zwerfkatten.

Als u een verwilderde kat heeft gesignaleerd op de tuin, dan kunt u contact opnemen met het

Dierentehuis Midden-Holland, Gemeente Gouda, Groenhovenweg 501 2803 DL GOUDA

Telefoon: 0182-530164
Telefonisch bereikbaar: ma t/m za 10.00-12.00 en 15.00-17.00 uur
Openingstijden: ma t/m za 14.00-16.00 uur

Wanneer u contact opneemt met het Dierentehuis zal gekeken worden naar een passende oplossing voor het dier. Het Dierenhuis schakelt de Stichting Zwerfkat in en deze zal zich inzetten de eigenaar van de kat te achterhalen. Wordt de eigenaar niet gevonden dan kan de kat na plm. één week worden opgehaald door de dierenambulance. Voer aanlopende katten niet zelf bij. Dit kan andere katten aantrekken, of dieren bij hun eigenlijke eigenaar weglokken.

Wanneer kittens in het wild worden aangetroffen, dienen deze zo spoedig mogelijk naar het asiel te worden gebracht. Kittens van verwilderde katten worden zelf ook schuwe en verwilderde katten als ze niet voor hun zevende levensweek met mensen in aanraking komen. Door ervaren vrijwilligers worden de kittens geresocialiseerd. Als ze weer helemaal op de been zijn, wordt er via het asiel een nieuw huis voor ze gezocht. Zo krijgen ook deze kittens een goede start in het leven.

Uitgebreide informatie kunt u vinden op de volgende websites:

http://gouda.dierenbescherming.nl/zwerfkatten

http://www.dierenbescherming.nl/katten-zwerfkatten?gclid=CK_mrtLgo70CFXMPtAodVysA6w

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.