Jaarplanning

Jaarplanning: overzicht van activiteiten rondom het tuinieren op Nieuw Leven JANUARI
Nieuwjaarsreceptie. De exacte datum vindt u in de Nieuwsbrief. FEBRUARI
Deze maand gaan we weer wilgen knotten. De exacte datum wordt tijdig vermeld in de Nieuwsbrief. MAART
Water
Als het niet meer vriest, is er rond half maart weer water op de tuin. Eerst wordt er water ingelaten met een ontsmettingsmiddel. Zet daarom uw hoofdkraan goed dicht. Dan gaan we eerst testen op lekkages. Als alles in orde is, krijgt u via de Nieuwsbrief bericht, wanneer uw hoofdkraan weer open kan.
Winkel weer open
Vanaf de eerste zaterdag van de maand is de winkel weer geopend. Voor openingstijden: zie de Nieuwsbrief. Voor de actuele prijzen, zie het overzicht op de winkelruit.
Zand
Vanaf begin maart wordt er ophoogzand geleverd en in de zandhoek op de parkeerplaats gestort. Zand voor ophoogwerkzaamheden op uw volkstuin kunt u daar weghalen, maar dat is niet gratis. Houdt zelf goed bij, hoeveel u gebruikt. U kunt op zaterdagmorgen in de winkel afrekenen.
Losse tuingrond
In de winkel kunt u lossetuin grond bestellen.De bestelling moet u direct afrekenen. Zodra er voldoende bestellingen binnen zijn, wordt er een vracht geleverd. In de Nieuwsbrief leest u, wanneer uw bestelde grond is gearriveerd.
Snoeihout inleveren en hakselen
Deze maand krijgt u via de Nieuwsbrief bericht, wanneer u snoeihout kunt neerleggen op de daarvoor aangegeven plaats op de parkeerplaats. Wilt u alle takken met de toppen in de richting van het Praathuis leggen en alle touwtjes en ander bindmateriaal verwijderen? Er mogen geen stobben worden aangeleverd! Daarna wordt er gehakseld. APRIL
Overnachten in uw tuinhuis
Vanaf 1 april mag u weer overnachten in uw tuinhuis. Hekken openen en sluiten
De hoofdingang mag vanaf 1 april van ‘s morgens 8 uur tot ‘s avonds 20.00 uur open blijven. Als u een van de laatsten bent die het complex verlaat, doe het hek dan op slot. Ook als het nog geen 20.00 uur is. Dit om ongenode gasten te weren.
Op zaterdag en zondag mag het achterhek van 8.00 uur tot 18.00 uur open blijven i.v.m. de toegankelijkheid voor wandelaars. Buiten deze tijden moet het achterhek op slot.
Puincontainer
In april wordt er een puincontainer geplaatst, waar u uw oude tegels kwijt kunt. De exacte datum wordt tijdig vermeld in de nieuwsbrief. MEI
Voorjaarsmarkt
Op de eerste of tweede zondag van mei, wordt de jaarlijkse Voorjaarsmarkt gehouden op het complex. De datum wordt tijdig gecommuniceerd via de Nieuwsbrief.
Containers
Op de eerste zaterdag van mei gaan de containers weer open, op zaterdagmorgen van 8.00 uur tot 11.00 uur. De containers zijn alleen bestemd voor huishoudelijk afval, kleine stukjes hout en tuin afval dat niet te composteren is. Zie voor details het bord bij de containers. U kunt geen zakken met afval bij de containers neerzetten als deze gesloten zijn. Grof vuil moet u, net als thuis, zelf afvoeren. De containers gaan met ingang van 1 oktober weer dicht. JUNI
Lezing
Het onderwerp van de lezing of workshop wordt tijdig in de Nieuwsbrief vermeld. JULI AUGUSTUS
Slootvuil
Om de kosten van het afvoeren van slootvuil (dit gaat per gewicht) te drukken, vragen wij u om het slootvuil een paar dagen op de kant te laten liggen om uit te laten lekken. Ook de eventueel gevangen diertjes krijgen zo de kans om naar het water terug te keren. Via de Nieuwsbrief ontvangt u bericht, wanneer het slootvuil op de parkeerplaats kan worden gedeponeerd. SEPTEMBER OKTOBER
Overnachten niet meer toegestaan
Met ingang van 1 oktober is het niet meer toegestaan, volgens onze huurovereenkomst met de gemeente Gouda, om in uw tuinhuis te overnachten.
Stalmest
In de winkel kunt u stalmest bestellen. De bestelling moet u wel direct afrekenen. Zodra er voldoende bestellingen binnen zijn, wordt er een vracht geleverd. In de Nieuwsbrief leest u, wanneer uw mest is gearriveerd.
Afsluiting tuinseizoen
Eind oktober sluiten we het tuinseizoen af door middel van een lichtjesfeest. De datum wordt tijdig aangekondigd in de Nieuwsbrief. NOVEMBER
Afvoeren snoeihout
In deze maand, kunt u uw snoeimateriaal kwijt op de parkeerplaats. Over de exacte datum ontvangt u tijdig bericht via de Nieuwsbrief. Wilt u alle takken neerleggen met de toppen in de richting van het Praathuis en al het bindmateriaal zoals touw, ijzer, binddraad e.d. verwijderen? Het aanleveren van stobben is niet toegestaan. Waterleiding
Voordat de vorst invalt, wordt in november de waterleiding afgesloten. De exacte datum wordt tijdig in de Nieuwsbrief aangekondigd, maar wij adviseren u om ook zelf de weerberichten in de gaten te houden en op tijd uw waterleiding af te sluiten. De vereniging is niet verantwoordelijk voor het bevriezen van het waterleidingsysteem op uw tuin. U bent zelf verantwoordelijk voor de gevolgen van het bevriezen, bij (plotselinge) nachtvorst, van de leidingen op uw eigen terrein.
Om te voorkomen dat u in het voorjaar door bevriezing, lekkende leidingen of een kapotte watermeter heeft, adviseren wij u om de volgende handelingen te verrichten: Sluit tijdig uw hoofdkraan af en demonteer de watermeter. Zet al uw kranen open om het water af te tappen.Tap de leidingopeningen in de waterput af om vervuiling van ons waterleidingsysteem te voorkomen.
Voor een probleemloze aansluiting in het voorjaar moet in ieder geval uw hoofdkraan goed dicht staan, dan heeft u geen last van lekkages of wateroverlast als de druk weer op de hoofdleiding wordt gezet. Leidingwater blijft in de winterperiode beschikbaar in het toilet gedeelte van het Praathuis. Zie voor nadere informatie de website onder de kop:Water, elektra, gas. DECEMBER DIVERSEN
Gebruik grote aanhangwagen:
Deze is van de fam. de Jong en te huur voor €25,00 per dag.Gebruik kleine aanhangwagen:
Deze is van de fam. Burggraaf en te huur voor €10,00 per dag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.